Dit team van dermatologen
staat voor je klaar

Alle dermatologen die je consulteert via Skindr zijn gecertificeerde 🇧🇪 Belgische en 🇳🇱 Nederlandse dermatologen. Ze streven ernaar jou toegankelijke, betrouwbare en gepersonaliseerde huidzorg te bieden. Elk van hen kiest er daarom bewust voor om naast hun praktijk ook mee te bouwen aan de digitale toekomst van dermatologie.
Hoe werkt het? (25sec)

De Skindr Dermatologen

Dr. Annelies Avermaete

Huidcentrum Gent
Universiteit Gent

Dr. Elien Wallaeys

ASZ Wetteren
Universiteit Düsseldorf

Dr. Evelyne Lodewick

Huidcentrum Gent
Universiteit Gent

Prof. Dr. Farida Benhadou

Academisch Ziekenhuis Brussel
Université Libre de Bruxelles

Dr. Herm Martens

Huidcentrum Gent
Universiteit Maastricht

Dr. Michelle Mertens

Dermatologisch Centrum Schilde
Universiteit Antwerpen
Hoe werkt het? (25sec)

Huidprobleem?

Ontvang advies van een gecertificeerd dermatoloog.
Ontvang professioneel en betrouwbaar advies van gecertificeerde dermatologen
Vermijd weken- of maandenlang wachten op een afspraak bij een dermatoloog
Wij behandelen uw gegevens volledig in lijn met de
privacy-regelgeving
“Skindr laat me toe om mijn patiënten sneller te helpen en mijn praktijk beter te organiseren. Patiënten hoeven zich zo voor follow-ups ook niet meer te verplaatsen.”
Dr. Annelies Avermaete
Dermatoloog
“Skindr is een heel gebruiksvriendelijke oplossing die me toe laat om patiënten, onafhankelijk van hun en mijn locatie, te helpen.”
Dr. Isabelle Rooms
Dermatoloog
“Ik krijg enorm veel positieve commentaar van mijn patiënten. Skindr verlaagt ook aanzienlijk de druk op mijn agenda.”
Dr. Jorg Heuvels
Dermatoloog

Veelgestelde vragen

Hoe word je dermatoloog?

Om huidspecialist te worden, ben je best voorbereid op een jarenlange studie. De opleiding start met de algemene studie geneeskunde. Die duurt zes jaar. Slaag je, dan kan je aan de slag als huisarts maar nog niet als dermatoloog. Daarvoor dien je nog vijf specialisatiejaren te doorlopen. Tijdens deze jaren zal de student stage lopen op verschillende diensten dermatologie en opleiding krijgen van ervaren artsen om zo elk vakgebied te leren beheersen. Deze opleiding vindt grotendeels plaats in een universitair centrum.

Hoe werkt een dermatoloog?

Een dermatoloog kan naar gelang de voorkeur in een ziekenhuis actief zijn of in een praktijk. Deze praktijk kan een solo-praktijk zijn of een groepspraktijk waar meerdere artsen of dermatologen werken. De dermatoloog staat er meestal niet alleen voor maar krijgt hulp van ondersteunend personeel, een secretariaat, verpleegkundige, podoloog, pedicure, huidtherapeut of schoonheidsspecialiste.

Kan je zomaar naar een dermatoloog?

Heb je een verwijsbrief nodig om naar de dermatoloog te gaan of niet? Dat is vaak onduidelijk. Het antwoord is ja en nee. Wens je een terugbetaling dan is een verwijsbrief nodig. Is de terugbetaling niet nodig, dan kan je ook zonder verwijsbrief bij de dermatoloog terecht. De dermatoloog voert immers ook behandelingen uit waarvoor een bezoek aan de huisarts niet nodig is, zoals esthetische ingrepen. Deze worden niet terugbetaald. Een verwijsbrief is dus niet verplicht maar het maakt je bezoek aan de dermatoloog wel goedkoper. Via Skindr is er nooit een terugbetaling en heb je geen verwijsbrief nodig.

Wat kost een bezoek aan de dermatoloog?

In België betaal je tussen 50 en 90 euro voor een bezoek aan de dermatoloog. Daarvan krijg je 21 euro terug via de zorgverzekeraar. In Nederland kunnen de prijzen oplopen tot meer dan 100 euro voor een eenvoudige behandeling. Zolang de zorgverzekeraar deze consultatie betaalt, heeft de patiënt er geen last van. Indien niet, is het soms schrikken als men de factuur krijgt. Bij Skindr worden de consultaties niet terugbetaald. Een consultatie kost echter maar vanaf 39 euro. Bovendien ben je binnen 48 uur geholpen terwijl de wachttijd voor een consultatie in de praktijk 4 maanden bedraagt in België en 4 weken in Nederland.

Betrouwbaar advies van een dermatoloog was nog nooit zo dichtbij.

Hoe werkt het? (25sec)